Friday, March 13, 2009

slumdog millionaire

Malam semalam, aku n kawan2 aku tengok movie Slumdog Millionaire. Pergh, cerite tu sumpah terbaik dari ladang. Plot cerita die menarik gile. Macam2 konflik berlaku dalam film tu. Pasal perkauman la, krisis kehidupan sebenar orang India la. 4 u all nyer info, film ni menang 4 award klu tak silap dalam Grammy Award baru2 ni. Pergh, tabik la same tuan director Danny Boyle. Act crite ni mengisahkan tentang adik beradik Jamal & Salim yang hidup dalam keluarga yang amat miskin. Dorang ni meniti kehidupan dorang dengan pelbagai cabaran. Mak dorg mati la n macam2 lagi yg dorg buat tuk trus survive. Macam2 kje dorg buat. Even thought crite ni cerita Hindustan, tapi 98% pakai english. So klu tade subtitle pun still buleh paham la crite tu.Ahax. Ketika Jamal meningkat remaje, die telah masuk pertandingan Who Want To Be A Millionaire. Nak di jadikan cerita, die telah menang duit tu, macam mane Jamal buleh jawab soklan tu dgn betul. Korang kne la tgk movie ni.
Ni la satu2 nyer cerita hindustan yang takde scene nari2 n nyanyi2. Gile tak caye la. huhuhu. Salonyer msti ade nyanyi2 la, aksi kiss2 la, dance la. Ni langsung tade. Ni ade sikit pict2 Slumdog Millionaire. Hope korang sume beli dvd n tgk crite ni.




ni la antara actor n actres n director movie ni


jamal dalam Who Want To Be A Millionaire


jamal ketika kecil,die sanggup buat ap sje tuk dapatkan ape yang die nak

5 comments:

LepenT said...

sumpah best
aku tgk mlm tadi pon
rase cum nak bagi hadiah kat cite nyh
dah la english dye clear
watak yg sume actor dye bwak ade seni layarnye sendiri
aku tabik
hope industri filem kite dapat wat cumnyh nye cite

baboon^albino said...

salam Fik...
ahaks,yup...one of the best movie so far this year.ingat tak masa dia jadi pemandu pelancong,and then dia explain hal taj mahal tu?lawak...lawak!huhuhu...
but masa ending ada part tarian yg dinantikan itu...hehehe.love this movie so much!!

fikri FAUZI said...

yeah3..
that part kleka giler kan.
dancer time ending to ..
perghhh..ramai gilevavi la..
it was a great movie

- abdul hadi abdul muti - said...

macam best jerk..
=)

::EHSANSNIPER:: said...

"Amithab Bachannnnnnnnn!"

Nak saen!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...