Monday, May 23, 2011

ada apa dengan nama

dah nama sedap-sedap karim nk kena panggil 'car'. daaaa. kau bajet nama 'car' tu sedap ke? ni lagi satu, dah mmg trend artis sekarang, lepas debut, mesti nk tukar nama. sebagai contohnya kalau sebut nama ni korang mesti tak tau kan, Mohd Fauzi Darus. Tapi kalau dengar Jay Jay mesti tau siapakan? Macam-macam lagi la nama-nama pelik aku dengar. Jaszle la, muka melayu, bajet mat salleeeh. daaaa.

baru-baru ni aku ada jumpa satu video lagu. berkisahkan khas tentang insan-insan yang bernama udin. first time aku dengar lagu ni buat aku gelak macam tak ingat dunia. dia punya gelak macam lepas main 'laughing gas'. Syok habis lagu ni. Antara lirik lagu ni pulak:

udin yang pertama, namanya awalluddin
udin yang suka dikamar, namanya kamaruddin
udin yang hidupnya dijalanan, namanya jalaluddin
udin yang suka bertanya, namanya soalluddin
udin yang suka ke masjid, namanya alimuddin
udin yang rajin berdoa, namanya aminuddin
udin yang suka menyapa, hairuddin

video

tapi sebenarnya memang tipulah kalau korang tade nickname. aku sendiri pun ada. okay. no effence. janji nama korang tu jangan la ada berunsur negatif. kalau ada yang digelar kambing ke, dugong ke, puhlizz la mintak kawan-kawan korang tu jgn panggil korang macam tu lagi. tukar nama yang best-best sikit.

nama fik tu okay kot. singkatan untuk fikri. some ppl also call me eki. aku pun tak ingat bila start dapat nama tu. lol

9 comments:

nub said...

semestinya la kat star, haha

syrupmasin said...

haha..sumpah lagu udin tuh sedap..haha..

fikri FAUZI said...

nub- betul tu..kat star macam2 nickname ada kan..

syrupmasin-layan2..aku ulang braatus2 kali kot. haha

sakura (^_^) said...

hahah.
artis memang.
bajet *****,
hahaha

dobot said...

kita pun ada nickname : dobot
hahaha! :D

fikri FAUZI said...

sakura - kan..thnx fr supporting..hihi

dobot - apa makna dobot tu? ;P

ABU said...

lagu ni pernah jadi kontroversi..:D

Ayie said...

nama teman, naqiuddin.. HAHAHA..

fikri FAUZI said...

abu - kontroversi? aku tak tau pun

ayie- naqiuddin? udin yang apa tu ek? 'D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...