Friday, September 10, 2010

selamat hari raya eid 2010!!

Listening to: raya song
Mood: beraya
Playing: Mercun

"indahnya sungguh dihari raya, ramainya orang bersuka ria. adikku manis cantik bergaya boleh kah abang ikut bersama?" wa, aku sangat gembira. hari ni raya. tapi kalau nak dibandingkan raya zaman kecik2 dlu lagi meriah daripada raya bile dah besar panjng ni. duit raya pulak makin skit. T_T sob sob 'haikal, sambung.'. ;D

sempena hari yang mulia ni, aku nak mohon maaf kalau ada tersalah cakap, terpukul tak sengaja, terkutuk mana2.
buat LEOnairats n geng2 uniten
.MAAF ZAHIR & BATIN.

kalau dlu masa kecik2, muka memang la tembok kan. pergi kampung sebelah, main singgah je rumah orang. tak kenal pulak tu. "knock, knock, assalamulaikummm, kami datang nak raya". "ni nak raya ke nak duit raya ni?" tanya tuan rumah. tanpa segan silu aku menjawab, "duit raya pakcik". pakcik tu pun bagi la duit raya. tak sempat nak masuk kami terus blah. memang gile kan. hahaha

random photo dari laptop aku. kawasan sawah padi n jalan yang tak berturap

raya di kampung meriah bukan? semua saudara sepupu sepapat berkumpul. bagi aku, pengalaman untuk balik kampung memang takde, kenapa? sebab aku duduk kat kawasan kamgpung, rumah nenek aku depan rumah n belakng rumah aku. so, takde la nak bergaduh bile tiap2 raya nak balik mana. kan.

perang mercun dengan jiran sebelah sudah menjadi kepastian. perang dengan mercun roket. woooo!! raya..raya..raya..

ok la, aku nak sambung beraya ni. sekali lagi, selamat hari raya dan jemput la datang rumah! ;D

3 comments:

imanshah said...

selamat hari raya eki

The Nerd said...

yea
MERCUN
:)

happy eid

fikri FAUZI said...

imansha-selamat hari raya juga ;D
thenerd-happy eid too ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...