Thursday, February 25, 2010

nostalgia sekolah

Listening to: Timbaland & JoJo - Losing Control
Mood: Happy
Thinkin: XM
Watchin: Video Clip Song

lepas tengok blog member aku baru2 ni..tetiba aku rasa rindu zaman sekolah dlu!!!setiap pagi kena kejut dengan warden dengan simbahan air, tak pun horn2 kereta cikgu, tak pun rotan2 buluh yg harge 2 ringgit sebatang tu. kalau dulu setiap hari isnin, pukul 730 pagi dah kena ada dalam dewan besar sekolah untuk perhimpunan rasmi. sibuk book tempat yang best tuk tidur dalam dewan tu nanti. kalau boleh taknak duduk belakang cikgu. nanti takleh tidur masa pk hem bagi speech. lepas tu lepak kat koop(koperasi) masa rehat. "cikgu, aiskrim pensel satu", "cikgu, toffy luck satu". tunggu cikgu nak masuk class, baru la masuk class. orang cakap be punctual. so, aku pun practickan la. kalau hari rabu pulak, makanan tengahhari dia TERBAIK. nasi ayam. masa tu tak ingat la junior ke, dah senior ke. konfirm berlari menuju ke dining hall tuk makan. lepas tu que up 2 ~ 3 kali tuk amik buah o kuih masa makan petang. tapi yang penting aku rindu IKAN KERAMAT. malam2 fly main dota kat cc. taknak kantoi punya pasal, sanggup fly jauh skit walaupun kat belakang sekolah tu ada 7 buah CC. malangnya ada yang kantoi dan bagi reason "nak cari ketengan, tu yg fly tu". sumpah kelakar masa tu. masa dlu, barang junior barang aku. tapi barang aku hak milik aku la. "wei, aku nak maggi tu?", "amik la" balas junoir2 kesayangan. ahaha. ada banyak lagi benda nak cerita masa kat sekolah dlu. n kalau pegi kantin sekolah mesti jumpe "kak tekcho". ahahaha. kalau aku ada alat yg boleh menterbalikkan masa, kan best. kenangan gila la sekolah dulu.

hari sukan sekolah.
study biobhai(hari2 last masa SPM week)

Entah mana la baju batik sekolah aku sekarang ni

Awek masa Form 5 ;D(sdeyh sebab dia lagi tinggi dari gua ;( )
kenangan terindah. ;D

prank2 member2(birthday boy)

way to fly(kat belakang sekolah)

terima kasih LEOnairats, cikgu2, junior2, akak2 kantin. akak2 dining hall, para pakguard, driver2 bus n etc.

10 comments:

Ikmal Fayadh said...

weyh..muka aku terselit gak kat gambar pakai baju batik tuh!

haha. :D

a d i n said...

kimak, yg fly mencari ketenangan, =p nostalgia btol.. time tu baru fly kot, x smpai 5 minit kantoi depan bsn, haha.

jaja karen said...

weh. kau kasi aku rindu jugak

fikri FAUZI said...

apai-kau hansome..tu yg ada muka kau tu. hahaha

adin-dah nasib nak kena malam tu..kenangan siot..jogras kan yg kantoikan..ke ringgo..aku lupa

jaja-yeah2..waktu sekolah terbaik!

- abdul hadi abdul muti - said...

nasi keramat?bukan ikan keramat ker?huhu

fikri FAUZI said...

adi-alamak..typo la..ikan keramat..bukan nasi keramat. ahahaha

fakhruddin said...

aihh. way to fly tu takleh blah siot. haha

eki ko g ke tak ni?? sportsday?

fikri FAUZI said...

kalau balik ahri aku boleh join la kot..kalau balik ahad aku tak dapat join sebab ahad aku ade hal skit

fakhruddin said...

scay nak stay. aku ngan zemer nak balik hari. so?

fikri FAUZI said...

aku balik hari la ikut korang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...