Monday, December 28, 2009

jom la..jom la..marilah..marilah menderma..

Listening to: Michael Jackson - Heal The World
Mood: Undefined
Playing: MS
Watching: Green Tree

untuk entry kali ni, buat jurung-jurung kalinya beta sudi mencemar duli untuk menderma darah. bende ni berlangsung dekat COIT uniten. agak berdebar gak la jantung masa nak derma tu. macam-macam perasaan datang, seram sejuk pun. aku terfikir macam mana kalau jarum yang aku kena suntik tu dah ade orang pakai dan orang tu pulak ada hiv.. mati la..mati la.. tapi selepas berfikir positif, aku meneruskan niat murni aku tu. member aku cakap lepas derma darah berat badan akan naik, tu je point aku nak derma darah ni. lagi satu sebab nak cuba macammana derma darah tu. lepas blood test baru aku tau aku ni blood group B. tanter nurse tu pulak bukak cerita, aku pun layan je la sambil jarum bius dan jarum penyedut masuk dalam badan aku. sedar tak sedar dah siap. sekejap je. dalam 30 minit la. ada sorang perempuan ni duduk kat sebelah aku. tak sampai 2 minit dia derma darah, tiba-tiba aku dengar bunyi "blueeeekkkk...bluekkkkk". nasib baik dia tak muntah kat aku, kalau kena aku, memang aku cucuk la ubat bius tu kat tekak die.


kalau perasan kat sebelah aku tu ada tangan, tu la pompuan yg aku cakap tu. ;P


p/s:apsl aku rasa aku nyer screen apple aku ni cam lekuk a.k.a melengkung ha..takkan sebab kena panas cam id matrix aku..dammit. hahhaa

6 comments:

FaizalSulaiman said...

sempat lagi tu ngate org seblah.hahahahaha..yelah dari menderma kat nyamuk, bek derma ngn orang.lalalalala

fikri FAUZI said...

kalau kat nyamuk tu tayah mintak derma pun.dia datang tanpa diundang.
;D

o kambeng hitam o said...

derma darah tak la creepy sgt. Aku rasa lagi creepy klu derma duit kat org yg sehat walfiat yg boleh lari pecut 100m sambil pas-pas baton. hehe

o kambeng hitam o said...

derma darah tak la creepy sgt. Aku rasa lagi creepy klu derma duit kat org yg sehat walfiat yg boleh lari pecut 100m sambil pas-pas baton. hehe

muhammad rahimi bin hasan said...

kau derma darah ko eki, kalau aku jangan harap ar, darah dah lah sekangkang kera, bagi plak kat orang lain,

=]

fikri FAUZI said...

o kambeng hitam o-tu la pasal..nampak orang macam tu tayah derma..badan sehat nak mintak sedekah pulak. ish3.

palo-aku saje nak try smething new..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...