Saturday, June 20, 2009

Wind Orchestra Competition aka WOC 2009

Listening to: Kelly Clarkson - I Do Not Hook Up
Mood: Happy and full
Eating: Chicken coop
Drinking: Orange juice
Playing: Restaurant city

Semalam, aku dengan schoolmates trun ke PICC ,Putrajaya tuk tengok Final WOC 2009. Almaklum la, STAR dapat masuk final. Perghhh, lame siot tak jumpe Myro,Zhafran,Paan,Shah,Ejan,Muz,Danial F,Marc. Ade 3 krete yg datang. Sampi2 je Putrajaya, ktorg lepak SAS kejap. Nk tgk junior2 kesayangan la katakan. ;P. Lepas lepak2 dengan dorg, ktorg lunch kat Alamanda. Memandang aku ni slaloo trun Alamanda, aku la yang jadi guide dorg kat sni. Karang sesat spe yang susah. hahaha ;D.
Jam 2.30, ktorg gerak ke PICC. Sampi2 je sne, amik seat. Tgu VIP nk dekat sejam kot. Dlm pukul 4 baru la Tan Sri Muhyiddin Yassin(TPM) dengan deligasi Menteri Pelajaran Malaysia sampai. So, start la pertandingan WOC. This year ade 8 skewl yang terpilih tuk final. This punyer penyertaan tuk WOC terbuka untuk Cluster School gak. Ade 6 buah CLuster skewl yg join WOC this year n yang dapat masuk final ade 1; SMJK Ave Maria.
  • SMJK Ave Maria, Ipoh
  • Sekolah Tuanku Abdul Rahman, Ipoh(STAR)
  • Sekolah Dato Abdul Razak, Seremban(SDAR)
  • Kolej Tunku Kursiah(TKC)
  • Kolej Melayu Kuala Kangsar(MCKK)
  • Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya(SAS)
  • Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya(SSP)
  • Sekolah Sultan Abdul Halim, Jitra(SEMSAH)
Lepas je performance dari ke lapan2 finale. Ade persembahan Orchestra dari Orchestra WOC n persembahan dari Sekolah Men Sains Sultan Ahmad Shah, Pekan. Persembahan tarian sumazau yang sangat yang dipersembahkan sgt la ekzotik. Lepas tu keputusan diumumkan.

1st: Kolej Tunku Kursiah.(TKC)
2nd: Sekolah Dato Abdul Razak(SDAR)
3rd: Sekolah Sultan Abdul Halim(SEMSAH)

Begitu malang dan mendukacitakan apabila TKC aka KTK aka KATAK telah diumumkan sebagai pemenang. OMG, tapi performance dorg sgt best. Tade pengunguman tempt ke4 hingga ke 8. Tapi tahniah buat para peserta yang terlibat. Buat STAR, tahniah tuk korang. ;D





3 comments:

PoOhEm0 said...

ada yg menang,
ada yg kalah....

bgus gak ex sek ang kalah...
hahahahaha


bgi depa brusaha keras lagi...
hihihihi

fakhruddin said...

woit nasib baik awek aku tak baca blog ko. kalau die tau ko tulis tkc aka katak, mampuih aku... sensitif dowh diorang haha. tapi kadang2 aku pun kutuk gak. =]]

best conductor tkc an? hmmm down giler aku tak dapat p. nak tengok junior aku - azmi - die conductor star an? huhu

tapi nasib bak star tak menang. dah la batch diorang poyo2. heh

iqbalsyarie said...

hahahahhahaha...BEST~!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...