Wednesday, February 18, 2009

Mandi Manda Di Air Terjun Sg.Gabai

Last Sunday,(3 hari lepas)aku dan teman2 ku telah bermandi-manda di Air Terjun Sg.Gabai Hulu Selangor. Plan nak gerak dari uniten pukul 8.30 pagi, tapi Jerry pulak lambat hari tu. Selalunyer Mia si ketot tu yg always lambat. Cheers for u Mia cz ta lambat lagi. hahahaa. Our Journey starts when Aim,Naz and Ecah start their car's engine. Tade la, ktorg starts journey dlm pukul 9 pg. First ktorg pegi ke Petronas(cam biase la, cm ne nak gerak klu tade minyak)kan kan kan kan? We enjoy our journey along there. Aku, Haikal, Naz, Apeas, Fad dalam 1 krete. Dud, Aim, Irwan, Ehsan n Jerry dlm 1 krete and Ecah, Mia, Ekin n Lily dalam 1 krete. Sume nyer ade 3 krete, sebelum sampai di tempat yg di tuju, kami telah diberi nikmat untuk melihat keindahan alam ciptaan Allah. Pergh, lawanyer pemandangan kat Tasik yg ktorg lalu tu. Terkasima seketika situ. huhuhu. Sampai je kat Air Terjun Sg. Gabai, kami pun mula melangkah kaki menaiki anak tangga sebanyak 100 lebih kot anak tangga. Ta sure la. Tapi jenuh gak la nak memanjat. Sampai je tingkat atas, rase kepenatan terus hilang dek keindahan air terjun Sg. Gabai(perghh, ayat tabuleh blah, puitis nak mampus). Apa lagi, kami tukar baju dan trus mandi. Pelbagai cara lompatan kami buat, pelbagai formasi kami bina. Terima kasih kat korang yang telah "mencampakkan" aku dalam air sebanyak 3 kali. BEST GILLEEHH DOE. Lebih kurang dalam pukul 2, kami mula bersiap untuk pulang. Rase cam tak puas nak mandi pun ade. Tapi ape kan daye, rumah sudah memanggil pulang. Kami mula bertolak blk ke Uniten dan makan tengahhari di Brothers(Bangi). Then trus blk uniten. Kami semua pulang ke rumah masing2 memndangkan cuti semester sudah bermula selama 2 minggu. Ere are some of our pict there.

Our way to Air Terjun

Dud acah2 rajin angkut barang.


Menepuhi halangan 100 anak tangga.

Sejuk dowh.

Menuju puncak, gemilang di Sg. Gabai.

Im freezing this moment.

Kesian ekin, die nak naik ktorg tak bagi.

Jerry kering aje, kne gak basah2 skit. hak4

g13 tetap di hati.
So long my besties, jumpe di semester 3 nanti.

2 comments:

rahimi said...

post ko ni bg idea kt ak ar..
heheh.
komen ar blog ak.

Hafiz Roslan said...

hoho..a journey to remember. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...