Saturday, November 22, 2008

miss my old phone






Pada hari Ahad yang jatuh pada 16 November 2008, aku telah kehilangan hp kesayangan ku. Act bukan hilang, kena pickpocket di KTM. Pergh, gundah gulana perasaan masa tu, hanyer tuhan saje yang tahu. Untuk Pengetahuan korang sume lagi 11 hari genap aku pakai hp Sony Ericson ni setahun dari tarikh hp aku kne pickpocket. Aku ingat lagi aku beli hp ni di Ipoh Parade pada 28 Nov 2008 bersame teman-teman lame LEOnairtas.Phydo,ammar dan Umar.Bile mau reunian guys.Susah la nak jumpa korang sekarang ni. Nak dijadikan cerita, hari Ahad tu aku dan Fad dah plan untuk balik sekali dan meetup dekat puduraya. Plan meetup di sane dalam pukul 2, disangka panas berpanjangan, rupanya hujan di tengah hari. Setelah hampir 3 jam menunggu di Puduraya barulah Fad tiba. Adeih, mase tu dah la hujan. Taleh na kua jalan-jalan. Aku pun lepak-lepak dalam KFC depan pudu. Pergh, nak dekat RM20 duit aku habis mkn je. Ni pasal menunggu makhluk Fad la ni. Tapi tape, kawan punyer pasal kan. Dah tu, ktorg pun naek la STAR ke B.Tasik Selatan, smpi disane tukar train n naik KTM menuju ke Serdang. Masa tu memang pick hour, orang sesak babi nyer. Time nak naik KTM tulah aku kne tolak-tolak. Dalam 5 minit dalam KTM tu, sorang gurl India perasan yang hp dia hilang. Aku pun dah cam cuwak semacam je. Then aku pun cek gak la hp aku, pergh, rase cm na runtuh jangtung ni. Hp aku sudah tade dalam aku punyer puckot. Aku speachless mase tu. Tergamam kaku. Then tetiba sorang lagi passanger KTM prasan gk hp die hilang, pergh, power la sial pickpocket tu. Sekali 3 hp dia amik.Memang salute sama kau wahai "Makhluk Durjana". Aku sumpah kau jadi babun ta berbulu. Sampai je Serdang, aku try call hp aku tu. "Makhluk durjana" tu dah off hp aku. MEmang panas membara la masa tu. Yang aku tention tu, kalau na amik hp tu amik la, tapi bagi la balik sim card dia. Adeih, habis semua number-numbers member2 aku hilang, so, kalau korang mau number baru aku, private msg aku.Ish, memang tention gila babi la mase tu. Dah la baru topup, act aku topup pn mase cz tuk dapatkan Hotlinkgift. Im going to get 500 free sms if TopUp more than RM10. Even credit aku mase tu tade la banyak sangat pun. Ade la dalm RM20 je, tapi ish3, numbers member ta sempat na backup.Ta guna punyer "Makhluk PAling Kurang Ajar".Kalau aku tau la sapa, aku nak letak dia dalam kandang buaya & bagi makan kat buaya hidup2 tapun campak dalam sungai Amazon yang banyak ikan Phiranna. Hmm, aku dah pasrah. Na buat camaner, benda na jadi kan.Redha je la. In a nutshell, jage la elok-elok korang punyer hp mahupun dompet.

11 comments:

afifahramli said...

da tade rzeki fik..
nk wat cane kan..

fikri FAUZI said...

tu la pasal..adeih3

HaikaLastaR said...

haha.
kecian2.
xpe2.
ko kan FRB.
banyak duit.
beli phone bru.
lol
XD

fikri FAUZI said...

ye la tu haikal..
banyak la sgt duit aku kan..

::EHSANSNIPER:: said...

Eh,bukan ke aku dah belikan N85 3 bijik untuk kau...
X cukup lg ker fik?? XD

p.i.n.a.t said...

sian ko fik...

eh jap..
takat babun x berbulu xde ar kejam sgt tu..
ko sumpah die jd bntg korban besh gak..
raye korban nk dkt da ni..:p

fikri FAUZI said...

betu l gak tu pinut..
dah la tak lme lagi na rye haji kan..
ngeh4

afifahramli said...

ko nk ke mkn?
haha..

x sanggup ak..

p.i.n.a.t said...

fik aje yg mkn kucen weh..

LepenT said...

lol
kesian ek kat ko
x pe t aku belikan ko
n85
kay??

fikri FAUZI said...

ok2..buleh gak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...